Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων άνοιξε τις πύλες του στους δικαιούχους

Το Κοινωνικό  Παντοπωλείο «Ελπίδα» του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων άνοιξε τις πύλες του σήμερα, Τρίτη 18 Δεκεμβρίου. Τα εγκαίνια τέλεσε ο...
Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος και παρευρέθηκαν ο δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος δημοτών. Ακολούθησε η διανομή των πακέτων προμηθειών στους δικαιούχους. Οι οικογένειες, που δικαιούνται συμμετοχή στο πρόγραμμα, ανέρχονται στις 185, μέσω των οποίων ωφελούνται περίπου 600
συνδημότες μας.


     Κατά την  τελετή των εγκαινίων ο δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης, δήλωσε: «Από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας ως προϊστάμενη αρχή του Δήμου, δώσαμε έμφαση στην ενδυνάμωση των κοινωνικών δομών και στη στήριξη των συμπολιτών μας, που βρίσκονται σε ανάγκη. Η οικονομική δυσχέρεια, που μαστίζει την πατρίδα μας, επιβάλλει να συσπειρωθούμε με κατεύθυνση την αλληλοϋποστήριξη και την αλληλοβοήθεια. Πρέπει να δράσουμε όλοι και ο καθένας από τη θέση που κατέχει, ώστε να μη διαρραγούν οι κοινωνικοί δεσμοί, που προσδιορίζουν την ελληνική οικογένεια, αλλά να ισχυροποιηθούν προκειμένου να ελαφρύνουμε τα βάρη της δύσκολης εποχής που διάγουμε. Άλλωστε, αυτό αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό και βάση του πολιτισμού μας».
     Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής Λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου, Τοτόμης Πρωτονοτάριος, δήλωσε: «Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είναι μια πρωτοποριακή δράση για τα κοινωνικά δεδομένα των Κυκλάδων. Σκοπός της δραστηριότητας είναι όχι μόνο να καλύψει διατροφικές ανάγκες ενδεών συνδημοτών μας, αλλά να αποτελέσει πυρήνα κοινωνικών παροχών, που θα προέρχονται από εθελοντικές προσφορές και από προσφορές του Δήμου. Δημιουργούμε, δηλαδή, ένα καταφύγιο των αδυνάμων συνανθρώπων μας, το οποίο φιλοδοξούμε να μετατρέψουμε σε σχολή αλληλεγγύης και εθελοντισμού. Η υπεύθυνη της Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου, κ. Μυρτώ Στρατηγοπούλου, οι Κοινωνικοί Λειτουργοί , κ. Αντωνία Κορρέ και κ. Λαμπρινή Βεκρή, η Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου, με την κ. Σοφία Κρητικού, κ. Παρή Μανιού, κ. Στάθη Πιτταρά, κ. Κατερίνα Ψαρρά, κ. Δημήτρη Μανιό, κ. Στέλιο Μαυρογιαννόπουλο και τον πρόεδρό της, εγγυούμαστε για την επιτυχία του εγχειρήματος».

     Η λειτουργία  του Κοινωνικού Παντοπωλείου  θα είναι συνεχής και καλούμε  όλους, όσοι μπορούν, να συμμετέχουν εθελοντικά σ’ αυτήν την προσπάθεια, με προσφορά ειδών διατροφής στο Κοινωνικό Παντοπωλείο ή στα καλάθια συλλογής προϊόντων, που έχουν τοποθετηθεί σε καταστήματα και επιχειρήσεις της Νάξου.
     Οι δικαιούχοι  θα ενημερώνονται τηλεφωνικώς  για την παραλαβή των προϊόντων στήριξης, ενώ η συγκέντρωση δικαιολογητικών συνεχίζεται από το Γραφείο Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται στο τηλέφωνο 22853 60141.
Πηγη : naxos365.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου