Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Το Λονδίνο καταγγέλλει τη στάση των ιδιωτικών κλινικών

Ο Βρετανός Υπουργός Υγείας Αντριου Λάνσλεϊ κατηγόρησε σήμερα τις ιδιωτικές κλινικές, οι οποίες έχουν μέχρι στιγμής αρνηθεί να...
καλύψουν οικονομικά την αφαίρεση των εμφυτευμάτων στήθους της εταιρείας PIP, που βρίσκονται στο επίκεντρο παγκόσμιου σκανδάλου, ότι δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

«Το επιχείρημα που προτάσσουν, ότι δηλαδή δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά (να αναλάβουν την αφαίρεση των εμφυτευμάτων PIP), θέτει ερωτήματα: Πόσο καλύπτονται από την ασφάλεια
τους», είπε ακόμη, προσθέτοντας ότι μια έρευνα θα γίνει για το θέμα αυτό. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, σχεδόν 40.000 γυναίκες φέρουν εμφυτεύματα στήθους της γαλλικής εταιρείας PIP.

Σε αντίθεση με πολλές χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία και η Ολλανδία, η βρετανική κυβέρνηση έχει αποφύγει να συνιστά τη συστηματική τους αφαίρεση, αλλά αποφάσισε ότι οι γυναίκες που θα χειρουργηθούν σε δημόσια νοσοκομεία θα είναι σε θέση να τα αφαιρέσουν και να τα αντικαταστήσουν δωρεάν.

Μόνο μια μειοψηφία των ιδιωτικών κλινικών έχει συμφωνήσει να κάνει το ίδιο. Αυτές οι κλινικές έχουν πραγματοποιήσει το 95% των επεμβάσεων για την τοποθέτηση των συγκεκριμένων εμφυτευμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου