Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Απορριμματοφόρο της Θεσσαλονίκης με καύσιμο από λάδι τηγανίσματος

Από τον Απρίλιο του 2012 αναμένεται να βγει στους δρόμους της Θεσσαλονίκης το απορριμματοφόρο του Δήμου που θα κινείται... με βιοκαύσιμο από τα λάδια των εστιατορίων που χρησιμοποιούνται στο τηγάνισμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, αυτή τη στιγμή η ερευνητική ομάδα του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) που ανέπτυξε τη σχετική τεχνολογία, ασχολείται πλέον με την παρασκευή ικανοποιητικής ποσότητας βιοκαυσίμου, ώστε το απορριμματοφόρο να μπορεί να κυκλοφορεί για τέσσερις περίπου μήνες.

Το βιοντίζελ θα παράγεται από τηγανέλαια που θα συγκεντρώνονται στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης και θα μεταφέρονται από το τμήμα ανακύκλωσης του Δήμου της πόλης, για να παραχθεί το καύσιμο.

Ιδιαίτερη σημασία αποκτά η εν λόγω εφεύρεση εν μέσω οικονομικής κρίσης, αφού τα οφέλη ενός οικονομικού καυσίμου που αντικαθιστά με μεγάλη επιτυχία το ντίζελ είναι μεγάλα ενώ αποδίδει πολύ υψηλή ποιότητα βιοκαυσίμου.

Το συγκεκριμένο βιοκαύσιμο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε όχημα κινείται με ντίζελ, όπως τα ταξί, τα φορτηγά, τα λεωφορεία και τα τρακτέρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου