Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Οι πέντε ακριβότερες εξαγορές της Google

Η Google ανακοίνωσε την εξαγορά της Motorola Mobility έναντι 12.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και αν εγκριθεί από την αντιμονοπωλιακή ρυθμιστική … αρχή, τότε θα καταχωρηθεί ως η μεγαλύτερη εξαγορά του διαδικτυακού γίγαντα.
O αντιπρόεδρος της Google, David Lawee είχε δηλώσει στο Reuters, ότι η επιθετική στρατηγική της εταιρείας μέχρι τώρα, της έχει αποφέρει τελικά μεγάλα έσοδα. Μεγάλα στοιχήματα με μικρές εταιρείες, όπως το YouTube και τα Android,
μπορεί να είχαν εγείρει αμφιβολίες όταν αρχικά οι συμφωνίες είχαν μία καθοδική πορεία, όμως τώρα η επιτυχημένη πλέον πορεία τους, αποδεικνύει ότι η εταιρεία είχε πάρει σωστές αποφασίσεις. Θα αποβεί όμως και αυτή η συμφωνία μία έξυπνη κίνηση, ή θα αποδειχθεί μια δαπανηρή αστοχία δισεκατομμυρίων ευρώ. Η ονομαστική τιμή αγορά της Motorola Mobility, είναι 4 φορές μεγαλύτερη από την συμφωνία με την DoubleClick, που μέχρι τώρα κατείχε τα πρωτεία για την μεγαλύτερη εξαγορά της Google. Ακολουθούν οι 5 ακριβότερες εξαγορές στις οποίες έχει προχωρήσει η Google.
Πηγη: xariseto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου