Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

«Τεμπέληδες» είναι οι Γερμανοί και όχι οι Ελληνες

Η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ κατηγόρησε επανειλημμένα τους «Ευρωπαίους του Νότου» ότι κάνουν μακρές διακοπές και έχουν πολλές άδειες. Δυστυχώς για την καγκελάριο η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Την περασμένη Τρίτη το EuroFound, το γνωστό ίδρυμα στις Βρυξέλλες που παρακολουθεί τις συνθήκες εργασίας και ζωής στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ανακοίνωσε στοιχεία τα οποία αναιρούν πανηγυρικά τις κατηγορίες της καγκελαρίου. Είναι οι... Γερμανοί με τις περισσότερες ημέρες διακοπών. Το 2010 οι Γερμανοί πήραν 30 ημέρες άδεια μετ' αποδοχών και είχαν 14 ημέρες αργία λόγω εθνικών, θρησκευτικών κ.α. εορτών. Συνολικά 44 ημέρες το χρόνο. Ακολουθούν οι Δανοί με 42 συνολικά ημέρες.
Οσον αφορά τους «Ευρωπαίους του Νότου» οι Ελληνες και οι Πορτογάλοι πήραμε, κατά μέσον όρο, 33 ημέρες διακοπές αν υπολογίσουμε και τις αργίες. Οι Ιταλοί είχαν 35 ημέρες άδεια--στις οποίες περιλαμβάνονται 14 ημέρες εορτών κλπ--και οι Ισπανοί 37 ημέρες άδεια, στις οποίες περιλαμβάνονται και 9 ημέρες εορτών και αργιών. Τις πιο σύντομες διακοπές στις χώρες της ΕΕ έχουν οι Ρουμάνοι και οι Σλοβάκοι. Οι πρώτοι 27 ημέρες και οι Σλοβάκοι 29, περιλαμβανομένων των αργιών.
Πηγη: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου