Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Δημιουργούνται δεκαεπτά νέες μονάδες του ΟΚΑΝΑ

Τη λειτουργία δεκαεπτά νέων μονάδων του ΟΚΑΝΑ για τη χορήγηση υποκατάστατων ουσιών, από τις οποίες οι δύο θα είναι στη Θεσσαλονίκη, καθώς και τη δημιουργία παραρτήματος του Κέντρου Εκπαίδευσης Στελεχών των Κέντρων Πρόληψης της Εξάρτησης από Ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη, εξήγγειλε σήμερα η πρόεδρος του Οργανισμού Καταπολέμησης Ναρκωτικών, Μένη Μαλλιώρη.
Η κα. Μαλλιώρη επισκέφθηκε το μεσημέρι στη Δημοτική Ενότητα Συκεών του δήμου Νεάπολης-Συκεών και το Κέντρο Πρόληψης της Εξάρτησης από Ναρκωτικά και Προαγωγής της Υγείας «ΠΥΞΙΔΑ», .....
στο πλαίσιο της περιοδείας της σε μονάδες και κέντρα της Θεσσαλονίκης.Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την επιστημονικά υπεύθυνη της «ΠΥΞΙΔΑΣ» και υπεύθυνη του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Νεάπολης-Συκεών, Μάρω Βασσάρα, καθώς και με στελέχη της «ΠΥΞΙΔΑΣ», η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ ενημερώθηκε για τη δράση του Κέντρου και τα νέα προγράμματα που υλοποιεί, όπως για τα προβλήματα που υπάρχουν στη διεύρυνση της δράσης του, ενώ ταυτόχρονα παρουσίασε τους νέους στόχους και τα σχέδια του Οργανισμού.
Όπως ανέφερε, στον ΟΚΑΝΑ γίνεται διαχείριση του παρελθόντος εξαιτίας των προβλημάτων που κληροδότησε στη νέα διοίκησή του, με αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, η λειτουργία του Οργανισμού να γνωρίζει δυσκολίες. Ωστόσο, εμφανίστηκε αισιόδοξη για την αντιμετώπιση της μεγάλης λίστας αναμονής που αριθμεί περισσότερους από 5.000 χρήστες ουσιών μέσω της ανάπτυξης των νέων μονάδων σε όλη τη χώρα.
Ειδικότερα για τη Θεσσαλονίκη, όπου από τις μονάδες χορήγησης υποκατάστατων ουσιών εξυπηρετούνται περίπου 1.250 άτομα και άλλα 800 είναι στη λίστα αναμονής, δήλωσε ότι θα είναι πολύ ευχαριστημένη αν καταστεί δυνατόν να ανοίξουν οι δύο μονάδες μέσα στο 2011.
«Στη Θεσσαλονίκη έχουμε μια δυσκολία, αλλά θα μας βοηθήσει πολύ το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα αναζητηθούν χώροι σε πρώην στρατόπεδα προκειμένου να μπορέσουμε να εγκαταστήσουμε τις μονάδες», τόνισε η κ. Μαλλιώρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου