Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Έλεγχος για κατάθεση-μαμούθ από πρώην υπουργό

papakonstantinou-180new_75017_L43U0QΜέτρων συνέχεια προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ενώ ταυτόχρονα απέκλεισε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ή ένταξης της χώρας στον μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM) από το 2013 και μετά.
Ο υπουργός έκλεισε την ομιλία του στην Συνεδρίαση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών που γίνεται στην Αθήνα, αναφέροντας ότι “νομίζω πάντως ακόμα μένουν πάρα πολλά μέχρι να θεωρήσουμε πως έχει κλείσει ο κύκλος και έχουν τελειώσει οι προσπάθειές μας”.

Επίσης, στην αρχή της ομιλίας του είχε σημειώσει ότι τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί δεν αρκούν. Παράλληλα, υποστήριξε ότι θα ήταν καλύτερο εάν υπήρχε ένα πιο πιο ευέλικτο δημοσιονομικό πλαίσιο.  .......

Πάντως, απέκλεισε τόσο την ένταξη στον ESM, όσο και το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Επίσης, ανέφερε ότι οι οίκοι αξιολόγησης απέρριψαν τις θετικές αξιολογήσεις που μας κάνουν κάθε τρίμηνο οι δανειστές μας, ενώ σημείωσε πως στόχος είναι να επιστρέψουμε στις αγορές το 2012 και θα τα καταφέρουμε αν και θα είναι πολύ δύσκολος ο δρόμος, γιατί έχουμε στο πλευρό μας την ελληνική κοινωνία.

Εν τω μεταξύ, υποστήριξε ότι αν δεν ρυθμίσουμε τις χρηματοπιστωτικές αγορές η κρίση θα επιστρέψει. Ασκησε κριτική για κάποιες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής σημειώνοντας ότι το πακέτο ανταγωνιστικότητας δεν το απορρίπτουμε, αλλά δεν είναι ισορροπημένο και πλήρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου