Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Οι χρήστες του Hotmail στη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία είδαν να απενεργοποιείται η ασφαλής πρόσβαση στους e-mail λογαριασμούς τους μετά από την κίνηση της Microsoft να αφαιρέσει την "always use HTTPS" επιλογή.

Η αρχική αναφορά έγινε από την Jillian C. York και θεωρήθηκε ότι θα συμπεριλαμβάνει μόνο τους Άραβες και Ιρανούς χρήστες αλλά...

με περαιτέρω έρευνα της Electronic Frontier Foundation (EFF), διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω θέμα επηρεάζει 16 χώρες συμπεριλαμβανομένων των: Μπαχρέιν, Μαρόκο, Αλγερία, Συρία, Σουδάν, Ιράν, Λίβανο, Ιορδανία, Κονγκό, Μυανμάρ, Νιγηρία, Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν, Τουρκμενιστάν, Τατζικιστάν και Κιργιστάν.

Αν κάποιος χρήστης από τις παραπάνω χώρες προσπαθήσει να ενεργοποιήσει την επιλογή "always use HTTPS", θα λάβει το παρακάτω μήνυμα λάθους:

"Your Windows Live ID can’t use HTTPS automatically because this feature is not available for your account type."
Η Microsoft εισήγαγε το χαρακτηριστικό ασφαλείας τον Δεκέμβριο του 2010 ώστε να παρέχει στους χρήστες την επιλογή να κρυπτογραφούν τα δεδομένα που αποστέλλονται μέσω των servers του Hotmail. Το εν λόγω χαρακτηριστικό μπορεί να φανεί χρήσιμο και να προσφέρει περισσότερη ασφάλεια σε χρήστες οι οποίοι χρησιμοποιούν δημόσια δίκτυα αλλά και γι αυτούς των οποίων οι κρατικοί φορείς των χωρών στις οποίες διαμένουν ελέγχουν την κυκλοφορία του διαδικτύου.

Τέλος, η εν λόγω δυνατότητα μπορεί να ενεργοποιηθεί ακόμα και τώρα αν ο χρήστης επιλέξει άλλη χώρα, για παράδειγμα Η.Π.Α. ή Ηνωμένο Βασίλειο, μέσα από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού του.


Πηγή: The Next Web

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου