Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Περίπου 230.000 οι πρόσφυγες στο Μεξικό

Τον δρόμο της προσφυγιάς έχουν πάρει κοντά στους 230.000 Μεξικανούς λόγω του «πολέμου των ναρκωτικών», σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Παρακολούθησης Εσωτερικής Μετακίνησης (IDMC) που εδρεύει στη Γενεύη...
Οι κάτοικοι των περιοχών στα σύνορα με τις Η.Π.Α. αναγκάζονται σε αρκετές περιπτώσεις να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές εντός και εκτός συνόρων σε μια προσπάθεια να γλυτώσουν από τις ένοπλες συγκρούσεις που μαίνονται στα σύνορα με τις Η.Π.Α. μεταξύ κυβερνητικού στρατού και καρτέλ ναρκωτικών.
«Ανεξάρτητες στατιστικές τοποθετούν τον αριθμό τους κοντά στους 230.000. Οι μισοί από αυτούς...

έχουν ήδη περάσει τα σύνορα με τις Η.Π.Α. και προέρχονται κυρίως από τις πολιτείες Τσιουάουα, Ντουρανγκο, Κοαχίλια και Βερακρούθ», σημειώνεται στην αναφορά.

«Στο Μεξικό, τόσο οι τοπικές όσο και οι ομοσπονδιακές Αρχές δεν έχουν βοηθήσει σχεδόν καθόλου τον πληθυσμό που μετακινείται λόγω του “πολέμου των ναρκωτικών”», συμπληρώνεται.

Οι μετακινήσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας παρουσίασαν άνοδο μετά το τέλος του 2006 όταν και ο τωρινός πρόεδρος, Felipe Calderon, δεσμεύτηκε να πολεμήσει τα καρτέλ ναρκωτικών με τους μέχρι στιγμής νεκρούς από τις συγκρούσεις να ανέρχονται σε 34.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου