Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Ανοίγει το thrift store. Τι πρέπει να προσέχουμε;


Λένε πως τα σκουπίδια ενός ανθρώπου είναι ο θησαυρός κάποιου άλλου, αλλά πώς μπορεί αυτός ο θησαυρός να προστατευτεί στη σημερινή εποχή από τον covid-19;


Ο Μάκης Προδρόμου, ιδιοκτήτης του δημοφιλούς ελληνικού thrift store που εδρεύει σε κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης, έχει καταφέρει να δημιουργήσει μαζί με την εκλεκτή ομάδα του το μεγαλύτερο κατάστημα με second hand και vintage είδη στην Ελλάδα, το οποίο επιλέγουν εδώ και αρκετά χρόνια οι καταναλωτές για την τεράστια ποικιλία των θησαυρών του ανάμεσα σε ρούχα, παπούτσια, έπιπλα, βιβλία, συσκευές και διάφορα άλλα χρηστικά ή διακοσμητικά αντικείμενα.
Λόγω των μέτρων που θεσπίστηκαν από την πολιτεία, το κατάστημα thrift store παρέμεινε κλειστό για το κοινό για 45 συνεχόμενες μερες και επιτέλους επιστρέφει δριμύτερο ανοίγοντας τις πόρτες του στην οδό Κωστή Παλαμά 15 (Πλατεία Αντιγονιδών) τη Δευτέρα 11 Μαϊου με νέο προσωρινό ωράριο από τις 14:00 το μεσημέρι ως τις 22:00 το βράδυ.
Προκειμένου να επιστρέψει η ΑΜΚΕ στη νέα αυτή πραγματικότητα, έχει επιστρατευτεί όλο το προσωπικό της εξολοκλήρου, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή απώλεια στο ανθρώπινο δυναμικό που στελεχώνει όλα αυτά τα χρόνια αυτήν την ιδιαίτερη προσπάθεια μετατροπής των σκουπιδιών σε θησαυρούς. Έτσι, όλες αυτές τις μέρες που παρέμενε το κατάστημα κλειστό για το κοινό, η σκληρή δουλειά συνέχιζε να πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών, προκειμένου να απολυμανθεί ο χώρος και ό, τι αυτός περιλαμβάνει, αλλά και οι νέες δωρεές που κατέφταναν όλον αυτόν καιρό με ανέπαφο τρόπο σε κουτί έξω από το κατάστημα. Για να διεκπεραιωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο, είχε θεσπιστεί ο κανόνας να γίνεται η ρίψη όλων αυτών των δωρεών στο κουτί μέσα σε πλαστικές σακούλες, για να απολυμαίνονται όλα τα είδη μεμονωμένα, ώστε να μηδενιστεί η πιθανότητα μετάδοσης του ιού από το ένα αντικείμενο στο άλλο. Η ειδική αυτή μεταχείριση θα συνεχίσει να ισχύει για όσο το απαιτεί αυτή η νέα πραγματικότητα με τον covid-19. "Όλες αυτές τις μέρες και ιδίως τις τελευταίες με την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών, ο κόσμος είχε το χρόνο να ξεχωρίσει και να δωρίσει τα προσωπικά του αντικείμενα, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί ένας πρωτοφανής όγκος από δωρεές, οι οποίες παραμένουν σε κλειστούς αποθηκευτικούς χώρους για τουλάχιστον 25 μέρες και κατόπιν πλένονται και απολυμαίνονται όλα τα ρούχα, τα έπιπλα και τα αντικείμενα ένα προς ένα. Επιπλέον, στο δάπεδο θα τοποθετηθούν σημάδια για να διασφαλίσουμε τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των πελατών και θα υπάρχουν αντισηπτικά στην είσοδο, στο ταμείο, στα δοκιμαστήρια και σε κάθε τομέα του καταστήματος, ώστε να γίνεται η απαραίτητη απολύμανση πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το τέλος των αγορών.", αναφέρει ο ιδιοκτήτης Μάκης Προδρόμου. Μολονότι των 600τμ thrift store διαθέτει μεγάλη χωρητικότητα, ο αριθμός των πελατών που θα παρευρίσκονται ταυτόχρονα στον χώρο δεν θα ξεπερνά τους 25 από τους 43 που ορίζει ο νόμος, διότι σε κάποιους τομείς του η πληθώρα των αντικειμένων περιορίζει τον ελεύθερο χώρο. Έτσι, οι καταναλωτές θα μπορούν να προβαίνουν στο κυνήγι των θησαυρών τους με άνεση και κυρίως με τη μέγιστη ασφάλεια.

Πηγη: Thess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου