Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ οι "έμποροι" αντικειμένων μέσω ίντερνετ



Τι ανακοίνωσε το ΣΔΟΕ για τις έρευνες σχετικά με τις πωλήσεις αντικειμένων μέσω ιστοσελίδων
http://images.exelixeis.gr/2012/06/SDOE-YPOIK-%CE%A5%CE%A0%CE%9F%CE%99%CE%9A-%CE%A3%CE%94%CE%9F%CE%95-001.jpgΙλιγγιώδη ποσά κρύβουν από την Εφορία ιδιοκτήτες μεταχειρισμένων και καινούργιων αντικειμένων που πουλάνε παράνομα και χωρίς παραστατικά μέσω του ίντερνετ. Το ΣΔΟΕ εντόπισε τουλάχιστον 500 περιπτώσεις , με τη φοροδιαφυγή να ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ ετησίως, όπως προκύπτει από τα ευρήματα των ελέγχων που διενεργεί το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.
Όπως αναφέρει , από το Ιούνιο του 2012 που ξεκίνησε η έρευνα έως σήμερα έχουν ελεγχθεί περισσότερες από 3.000 ιστοσελίδες αγγελιών και γκρουπ μέσω Facebook  και έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 500 περιπτώσεις παράνομων πωλήσεων.
Οι έρευνες του ΣΔΟΕ ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2012 και συνεχίζονται.
Η πληρωμή συνήθως κατατίθεται σε τραπεζικούς λογαριασμούς η εξόφληση γίνεται με μετρητά χωρίς απόδειξη ή τιμολόγιο.
Τα διαφυγόντα κέρδη για το δημόσιο υπολογίζονται σε εκατομμύρια.
Το ΣΔΟΕ θα προχωρήσει στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών των ιδιοκτητών για να εντοπίσουν τις αδήλωτες συναλλαγές.
Σημειώνεται ότι πρόσφατα, η βουλευτής Δωδεκανήσου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τσαμπίκα Ιατρίδη, είχε καταθέσει ερώτηση στο υπουργείο Οικονομικών επισημαίνοντας το φαινόμενο .
Στην απάντηση του ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, αναφέρει ότι, σε 221 ελέγχους που διενεργήθηκαν και ολοκληρώθηκαν σχετικά, διαπιστώθηκαν 192 παραβάτες και τα σχετικά στοιχεία ή εκθέσεις ελέγχου, ανάλογα με την περίπτωση, απεστάλησαν στις ΔΟΥ, προκειμένου να επιβληθούν σε βάρος των υπόχρεων οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
Ο κ. Μαυραγάνης σημειώνει ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται, καθώς εκκρεμεί και Εισαγγελική Παραγγελία για τη διερεύνηση από το ΣΔΟΕ των όσων καταγγέλλονται για την παράνομη πώληση μέσω διαδικτύου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου