Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Μήνυση σε blog


Ο Πάνος Μπεγλίτης, αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμύνης, κατέθεσε μήνυση κατά ενός blog της Κορίνθου (korinthix) ύστερα από δημοσίευση, που σύμφωνα με τον ίδιο, είναι συκοφαντική και αφήνει να εννοηθούν ευθύνες σχετικά με τους αμυντικούς εξοπλισμούς. Παράλληλα ο Μπεγλίτης ενημέρωσε τον εισαγγελέα της Κορίνθου και απέστειλε το εν λόγω δημοσίευμα στον αρχηγό της ΕΛΑΣ, ώστε να πράξουν με βάση τις αρμοδιότητές τους.
Σε ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού σημειώνεται ότι παρά το σεβασμό προς τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ, θα διαμηνύσει τους "ανώνυμους" κύκλους που υπερβαίνουν τα όρια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Τέλος δηλώνει ότι στην κυβέρνηση, στην οποία έχει τιμή να είναι μέλος, δεν είναι όλοι το ίδιο... Υπερασπίζονται με συνέπεια και αποφασιστικότητα το δημόσιο συμφέρον κάτω από τον καθημερινό δημοκρατικό έλεγχο της Βουλής, με θεσμούς που πρώτη φορά κατοχυρώνουν τη διαφάνεια, τη λογοδοσία και τα συμφέροντα της πατρίδας μας!

Όπως καταλαβαίνετε η δημοσιογραφική δεοντολογία είναι μόνο οι περιπτώσεις που κάποιος χαϊδεύει τα αυτάκια και τις κοιλίτσες των πολιτικών, ενώ η υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και της πατρίδος από την κυβέρνηση ακούγεται σαν ένα καθόλου αστείο ανέκδοτο. (Ελπίζω, κύριε αναπληρωτή, οι λίγες σειρές κρίσεως να μη με οδηγήσουν σε αντιδικία μαζί σας...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου