Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

4 εκατ. τα κέρδη του Ομίλου Πειραιώς το 2010


  Κέρδη προ φόρων 11 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε για το 2010 ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα 4 εκατ. ευρώ, έναντι 236 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρονιάς.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ομίλου, με την επιβάρυνση της έκτακτης εισφοράς ύψους 24,3 εκατ. ευρώ, το καθαρό αποτέλεσμα που αναλογεί στους μετόχους μετατρέπεται σε ζημιά 20 εκατ. ευρώ, από κέρδη 202 εκατ. ευρώ το 2009.
Παρά ταύτα αύξηση κατά 9% στο 1,2 δισ. ευρώ εμφάνισαν τα καθαρά έντοκα έσοδα. Παράλληλα, παρατηρείται μειωμένο λειτουργικό κόστος σε ετήσια βάση κατά 1% στα 884 εκατ. ευρώ ενώ μείωση 4% κατέγραψε το κόστος λειτουργίας στην Ελλάδα για δεύτερο συνεχόμενο έτος το 2010. .....

Στην εμφάνιση του αρνητικού αποτελέσματος συνέβαλαν οι αυξημένες κατά 22% προβλέψεις (601 εκατ. ευρώ) στις οποίες προχώρησε η Τράπεζα.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο πρόεδρος του ομίλου Μιχάλης Σάλλας εκτίμησε ότι η βελτίωση των όρων και των μηχανισμών δανεισμού της Ελλάδας από την Ε.Ε. διευκολύνουν σημαντικά την εφαρμογή του προγράμματος σταθεροποίησης και οικονομικής ανασυγκρότησης. Συμπλήρωσε δε ότι «στην προσπάθεια αυτή το ελληνικό τραπεζικό σύστημα συμβάλλει με τρόπο ρεαλιστικό και υπεύθυνο. Εξυγιαίνει και αναδιαρθρώνει το ενεργητικό του, στηρίζει τις προσπάθειες της υγιούς επιχειρηματικότητας και ενισχύει την κεφαλαιακή του βάση, παρά τους υφιστάμενους περιορισμούς ρευστότητας».
Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Σταύρος Λεκκάκος εξήρε την ανθεκτικότητα που επέδειξε η επαναλαμβανόμενη κερδοφορία του ομίλου η οποία αυξήθηκε κατά 2% στα 600 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου